Anvelope de vara Michelin Pilot Sport 4

michelin pilot sport 4

Lansarea anvelopelor Continental Sport Contact 6 si anuntul lansarii modelului Eagle F1 Asymmetric 3 de la Goodyear fac din 2016 un an care se anunta a fi extrem de interesant in ceea ce priveste anvelopele de performanta ridicata.

Urmatorul pe lista lansarilor anului 2016 este profilul Michelin Pilot Sport 4. Multi specialisti au considerat ca numele de ”Pilot Sport” si-a pierdut putin din sens, deoarece modelul Pilot Sport 3 nu a inlocuit Pilot Sport 2, ci mai degraba modelul pentru turisme Pilot Exalto 2. Adevaratul inlocuitor pentru modelul Pilot Sport 2 a venit mai degraba sub forma profilului Michelin Pilot Super Sport, profil foarte apreciat.

Odata cu lansarea modelului Pilot Sport 4, cei de la Michelin tintesc sa readuca numele “Pilot Sport” acolo unde ii este locul. Noua anvelopa este proiectata in concordanta cu lectiile invatate atat de la modelul Pilot Super Sport, cat si din experientele avute de Michelin in participarea in competitiile de Formula E.

Astfel, a fost proiectat un profil axat mult mai mult pe performanta decat Pilot Sport 3, dar care pastreaza o durata de viata foarte buna a benzii de rulare, performante foarte bune pe carosabil umed si un grad ridicat de confort, obisnuit pentru anvelopele din gama premium.

Fiind lansate initial in dimensiuni de 17 si 18 inch la inceputul anului 2016, iar in dimensiuni de 19 inch ulterior in anul 2016 si la inceputul anului 2017, va fi de asteptat ca anvelopele Michelin Pilot Sport 4 sa aiba rezultate excelente in testele din acest an.

Ce se va intampla in continuare cu profilul Pilot Super Sport? Aceasta anvelopa va ramane in continuare pe piata si va deservi tuturor celor care doresc performante inalte la dimensiuni incepand cu 19 inch.

anvelope michelin pilot sport 4

Comunicatul de presa Michelin :

Noul profil de anvelope MICHELIN Pilot Sport 4 – rezolva ecuatia sigurantei si a placerii de a conduce

Atat pentru soferii de turisme sedan cat si pentru cei de masini sport, pentru cei ce cauta placere la condus si aventura, noile anvelope MICHELIN Pilot Sport 4 sunt alegerea perfecta pentru a combina cele doua aspecte.

Noile inovatii implementate in designul ultra-modern al benzii de rulare au imprumutat din experienta capatata de Michelin in participarea la curse auto, inclusiv Formula E. Aceste anvelope se adapteaza in mod constant la tipul de drum pe care sunt utilizate, datorita asocierii inteligente dintre: modul de constructie al anvelopei, designul benzii de rulare si materialele de fabricatie. Astfel, profilul reuseste sa gestioneze intr-un mod optim suprafata de contact cu carosabilul, lucru dovedit in testele efectuate.

Inovatiile privind performanta aduse cu MICHELIN Pilot Sport 4:

Condus cu o precizie de cel mai inalt nivel: noua tehnologie “Raspuns Dinamic” propune o banda de cauciuc ranforsata cu un compus hibrid de aramid si nylon ce asigura un control optim al directiei. Datorita utilizarii unei fibre extrem de dense, usoare, dar foarte rezistenta la tensiune, forta centrifuga prezenta la rularea cu viteze ridicate este tinuta perfect sub control, suprafata de contact cu carosabilul ramanand una constanta, chiar si la viteze foarte mari.

Siguranta si distante de franare reduse pe carosabil umed – performante de cel mai inalt nivel sunt atinse datorita compusului extrem de omogen de elastomeri functionali utilizat in fabricarea benzii de rulare. Un elastomer functional are proprietatea de a imbunatati modul in care silicatii sunt distribuiti in cadrul compusului de cauciuc, ranforsandu-le efectul avut.

In plus, canelurile longitudinale largi si adanci evacueaza cu eficienta apa de pe carosabilul ud. Aceasta combinatie de caracteristici ajuta de asemenea si la imbunatatirea longevitatii anvelopelor si la reducerea consumului de carburant.

You may also like...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *