Cele mai noi anvelope de iarna de la Pirelli: Ice Zero FR

 Pirelli: Ice Zero FR

Iarna sta sa isi intre pe deplin in drepturi, soferii fiind in cautarea anvelopelor de iarna perfecte pentru autoturismele lor. Pregatindu-se pentru acest sezon de iarna, cei de la echipa de cercetare si dezvoltare a celor de la Pirelli vin cu anvelopele Ice Zero FR. Aceste anvelope de iarna sunt special concepute pentru a face fata cu brio conditiilor de iarna din Europa si America de Nord si asigura stabilitate optima la viteze ridicate.

Teste

Cei de la Pirelli au organizat un impresionant eveniment de presa la centrele de testare din Suedia pentru a oferi mai multe detalii despre performantele oferite de anvelopele Ice Zero FR. Dupa cele mentionate in documentele de presa, echipa de testare a celor de la Pirelli a decis sa testeze anvelopele pe drumurile uscade si umede din Suedia, pe drumuri acoperite cu zapada moale si zapada tare, drumuri si lacuri inghetate.

Rezultatele obtinute la teste au fost impresionante, soferii mentionand faptul ca autoturismul pe care au fost echipate anvelopele a avut o stabilitate mult imbunatatita, distante de franare considerabil reduse si un nivel al aderentei foarte ridicat.

Datorita rezultatelor excelente obtinute in teste, cei de la Pirelli au decis sa lanseze aceste anvelope pe pietele nord-americane si europene pentru acest sezon de iarna.

Caracteristici

Aceste anvelope au fost special concepute pentru a putea fi utilizate in conditiile de iarna specifice din Europa si America de Nord. Banda de rulare cu design directional este conceputa pentru a elimina apa si pentru a creste aderenta pe drumuri ude sau inghetate.

Densitatea ridicata de microstriatii de pe zona centrala a benzii de rulare garanteaza o aderenta egala pe carosabil. In acelasi timp, modelul pozitionarii microstriatiilor previne retentia de surplus de zapada pe banda de rulare si ajuta la imbunatatirea stabilitatii pe drumuri inzapezite.

Cei de la Pirelli au adaugat de asemenea un tip special de microstriatii pe banda de rulare special concepute pentru a imbunatati performantele pe zapada si gheata. Acestea au fost create pentru a elimina apa colectata pe suprafata drumurilor inghetate, lucru care previne patinaarea cand se circula cu viteze ridicate.

Aceasta tehnologie de nivel ridicat de tip 3D va ajuta la mentinerea echilibrului blocurilor de cauciuc de pe banda de rulare la viteze ridicate si in timpul franarii. Tehnologia de “dubla agatare” de pe banda de rulare creste aderenta autoturismului pe drumuri acoperite cu gheata sau polei.

Compusii de tip polimer utilizati in fabricarea anvelopelor sunt mai flexibili decat cei utilizati la majoritatea anvelopelor. Datorita acestor compusi, suprafata de contact cu carosabilul se mareste, lucru ce rezulta in reducerea riscului de acvaplanare si in cresterea stabilitatii autoturismului si a confortului pasagerilor.

La fel ca la majoritatea anvelopelor Pirelli, aceste anvelope beneficiaza si ele de tehnologiile Run Flat.

Concluzii

Anvelopele Pirelli Ice Zero FR sunt anvelope din gama premium, fiind comercializate la preturi peste media pietei anvelopelor de iarna. Dupa spusele celor de la Pirelli, anvelopele vor fi date spre vanzare spre sfarsitul anului 2015 / inceputul anului 2016 in tarile ce intampina conditii de iarna.

Intre timp, va puteti orienta catre alte anvelope de iarna de la Pirelli: SnowControl 3, Sottozero 3, Scorpion Winter.

You may also like...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *