Noul model de anvelope iarna Goodyear UltraGrip Performance GEN-1

De mai multi ani, Goodyear a lansat gama de anvelope iarna UltraGrip (incepand din anii 70!). In paralel, din 2008 a aparut si versiunea „Performance” la UltraGrip, destinate vehiculelor mai puternice. In timp ce gama de anvelope UltraGrip a ajuns la a noua generatie, respectiv UltraGrip 9, Goodyear creeaza o pauza in acest an si vine cu noua generatie de UltraGrip Performance, denumita UltraGrip Performance Gen1.


GOODYEAR_ULTRAGRIP-PERFORMANCE-GEN-1

Goodyear UltraGrip Performance GEN-1 sunt cele mai noi anvelope de iarna marca Goodyear. Lansate in septembrie 2015, noile anvelope promit sa imbunatateasca deja excelentele calitati ale predecesorului sau. In plus, aceste anvelope UltraGrip Performance GEN-1, inregistreaza o distanta de franare cu 3% mai mica decat media principalilor 4 concurenti de pe piata. Rezultatul a fost atins datorita formei optimizate a lamelelor de pe banda de rulare, asigurandu-se o motricitate excelenta, o franare si un nivel excelent al tractiunii atat pe drumuri umede, cat si inghetate sau acoperite cu zapada.

Anvelopele Goodyear UltraGrip Performance GEN-1 au fost dezvoltate in Franta, la centrul de testare Goodyear de la Mireval. Activitatea de cercetare si dezvoltare a acestui model a fost axata pe:

  •     franare carosabil pe drum umed, zapada si polei
  •     comportamentul pe teren umed
  •     comportamentul pe teren uscat

Pentru noul profil Goodyear UltraGrip Performance GEN-1, binecunoscutul TÜV SÜD a certificat distanta de franare pe zapada cu 3% mai mica, fata de media principalilor 4 concurenti de pe piata.

Din punct de vedere tehnic:

In principal aspectul si densitatea lamelelor de pe banda de rulare, reprezinta principalele elemente care au fost imbunatatite. Forma lamelelor a fost optimizata cu un sistem de „interblocare”: acesta este un sistem de cuplarea a lamelor, astfel incat acestea se blocheaza. Si acest lucru le-a permis sa puna mai multe lamele repartizate mult mai eficace pe banda de rulare. In concluzie, toata aceasta noua tehnologie permite acestor anvelope sa asigure o franare mai buna pe drumurile inzapezite si inghetate.

Goodyear UltraGrip Performance GEN-1

Alta noutate importanta, o reprezinta „ Indicatorul Top „, cu rol a informa utilizatorul  despre eficienta anvelopelor de iarna , fara a fi nevoie de cunostinte tehnice. Este vorba de un reper vizual simplu, prezent in mai multe locuri de pe anvelopa. Acest reper reprezinta un „fulg de zapada”, la o crestatura a benzii de rulare, astfel, atunci cand acesta dispare, inseamna ca anvelopa respectiva a pierdut calitatile ei de anvelopa de iarna si performantele sale nu mai sunt garantate.

TopIndicator


In ceea ce priveste etichetarea, performantele acestor anvelope UltraGrip Performance Gen1, se incadreaza in clasele C si B. Noile UltraGrip Performance Gen1 sunt disponibile in dimensiuni cuprinse intre 15 si 19 inch , acoperindu-se astfel 72% din piata anvelopelor de iarna de inalta performanta.

Despre Goodyear:

De peste 90 de ani, Departamentul de Cercetari al Companiei Goodyear de Anvelope si Cauciuc a contribuit cu nenumarate inovatii in domeniul tehnologiei si chimiei cauciucului. De la fondarea companiei pentru dezvoltarea de substante chimice pentru cauciucuri la inceputul anilor 1900, continuand, in anii 1940, cu eforturile sale eroice de a dezvolta substitute sintetice ale cauciucului natural pentru a sustine razboiul si pana la actuala sa misiune de a furniza instrumentele stiintifice necesare pentru a sustine afacerile globale ale Goodyear o lista neintrerupta de descoperiri importante si-au avut originea in Departamentul de Cercetari Goodyear.
Oamenii de stiinta si inginerii Departamentului de Cercetari Goodyear continua lucrul la granita dintre stiinta cauciucului si cea a polimerilor, atingand de asemenea domenii variate precum informatica, fizica, matematica, mecanica, metalurgia si altele. Toti acesti oameni au competente multi-disciplinare, vin din diferite tari si au metode de abordare multiple. Asociatii Departamentului de Cercetari Goodyear folosesc o tehnologie de testare si analiza moderna de varf, cele mai avansate simulari computerizate si cele mai moderne stiinte pentru a crea nenumarate procedee si materiale unice in beneficiul companiei.
De curand, a fost pus la punct un trimer stireno-izopreno-polibutadienic (SIBR) unic, folosit pentru o tractiune superioara a anvelopei. Catalizatorii polimerici brevetati, intrebuintati pentru ajustarea unor microstructuri specifice, sunt utilizati la crearea unei game de polimeri cu functionalitate ridicata folositi la anvelopele Goodyear. Pe langa toate acestea, chimistii specializati in cauciuc sunt pe cale de a inventa noi ingrediente pentru compusii cauciucului care sa mareasca durata de viata a produselor Goodyear dincolo de nivelul lor actual.
Sunt in curs de inventare noi profiluri pe baza de benzi de otel de inalta rezistenta, pentru marirea longevitatii si durabilitatii anvelopelor Goodyear. Modele computerizate sofisticate le ingaduie asociatilor Goodyear dezvoltarea unui punct de vedere unic pentru a intelege performantele anvelopelor si procedeelor de fabricare.

Consultati acum oferta completa AnveloSHOP pentru: anvelope Goodyear UltraGrip Performance Gen1

You may also like...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *