NU toate anvelopele all season sunt potrivite pentru iarna

Echilibrul anvelopelor moderne pentru anvelopele all season se obtine, de obicei, prin compromisuri in proiectarea anvelopelor. Testele au aratat ca o anvelopa all season poate fi destul de performanta in conditii de vara, dar nu este neaparat cea mai potrivita pentru zapada si gheata. Chiar si in cazul de top anvelope all season, daca se pune accentul pe performante in conditii de iarna, trebuie luat in considerare faptul ca anvelopele all season vor fi limitate mai degraba la conditiile de vara.

Asadar, daca conduceti in conditii bine definite si daca puteti renunta la utilizarea masinii in caz de indoiala, anvelopele all season pot fi adecvate. Dar daca conduceti adesea pe drumuri inzapezite iarna si parcurgeti multi kilometri, anvelopele potrivite pentru fiecare anotimp va vor oferi cea mai buna siguranta posibila.

Prezentam mai jos un studiu comparativ a distantelor de franare pe diferite suprafete de drum, la diverse categorii de anvelope, precum reiese din numeroase teste anvelope all season:

Franarea pe drumuri uscate, 80 – 0 km/h, temperatura asfaltului 30 – 36°C

Anvelopele de vara au cea mai buna franare pe drumuri uscate – anvelopa de vara isi arata calitatile pe vreme calda. Diferenta in ceea ce priveste distanta de franare intre cea mai buna si cea mai proasta anvelopa pentru toate sezoanele este de 3,7 m.

Comparatie anvelope vara, iarna si all season

Franare pe zapada, 50 – 0 km/h, temperatura solului – 3°C

Pe zapada, nicio anvelopa nu se opreste mai repede decat o anvelopa de iarna – anvelopele de vara nu au ce cauta pe zapada. Cu acestea, masina se opreste cu aproximativ opt lungimi de masina mai departe decat cu anvelopele de iarna.

Franare anvelope vara, anvelope iarna si anvelope all season

Franare pe teren umed, 80 – 0 km/h, temperatura asfaltului 7°C

In cazul in care anvelopele de sezon sunt folosite in afara sezonului, distanta de franare creste cu aproximativ cinci metri. Distanta de franare dintre cea mai buna si cea mai proasta anvelopa pentru toate sezoanele este de aproximativ unsprezece metri. Diferentele de temperatura nu afecteaza aproape deloc distanta de franare a anvelopelor pentru toate sezoanele.

Comparatie franare anvelope vara, anvelope iarna si anvelope all season

Top anvelope all season 2021

You may also like...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *