Tehnologia ECOPIA de la Bridgestone

anvelope bridgestone ECOPIA

Cei de la Bridgestone ofera o gama larga de anvelope ce acopera nevoile oricarui sofer, indiferent de preferinte. In acelasi timp, Bridgestone incearca sa se implice prin diferite modalitati in imbunatatirea mediului inconjurator.

Chiar daca exista multe persoane care doresc sa se implice la randul sau in protejarea mediului inconjurator, multi dintre soferii care se includ in aceasta categorie de persoane nu cunosc modul in care anvelopele influenteaza eficienta energetica a autoturismelor lor si impactul acestora asupra mediului inconjurator.

Conceptul ECOPIA

In acest scop, cei de la Bridgestone au dezvoltat tehnologia ECOPIA. Ecopia este un acronim al formularii “Ecological Utopia (“Utopie Ecologica”). Anvelopele ECOPIA ajuta la scaderea nivelului de dioxid de carbon emis de autoturisme si la reducerea consumului de carburant, fiind anvelope cu o foarte buna rezistenta la rulare.

Indiferent de tipul de combustibil utilizat (benzina, motorina, curent electric, motorizare hibrida), energia este necesara pentru a mentine vehiculul in miscare. Reducand rezistenta la rulare a anvelopei prin optimizarea masei acesteia, a structurii interne, a benzii de rulare si a compusilor de cauciuc utilizati in fabricare, este posibila reducerea consumului de carburant al automobilelor. Astfel se reduce consumul de combustibil, fapt care duce la reducerea efectului de sera.

Modelele ECOPIA (de regula pot fi identificate si dupa prezenta elementului “EP” in denumirea oficiala a produsului) beneficiaza de cele mai bune tehnologii Bridgestone referitoare la rezistenta la rulare Si acest fapt le face unele dintre cele mai eficiente anvelope de pe piata in ceea ce priveste consumul de carburant, lucru dovedit de testele efectuate.

Anvelopele ECOPIA au fost proiectate avand ca element central, prioritar, rezistenta scazuta la rulare, pentru autoturisme care de regula consuma putin carburant, incluzand aici turismele mici si medii si cele hibrid.

Specificatii anvelope ECOPIA

Cele mai recente modele de anvelope ECOPIA sunt fabricate folosind un compus special de cauciuc ce combina tehnologia Nano-Tech (Tehnologie orientata catre controlul proprietatilor nano structurilor) a celor de la Bridgestone, lucru care duce la reducerea rezistentei la rulare si la imbunatatirea consumului de energie, fara a pierde din tractiunea pe carosabil ud.

ECOPIA Nano-Tech

In plus, cateva modele de anvelope deja existente combina caracteristicile originale ale benzilor lo de rulare punand si mai mult accent pe reducerea rezistentei la rulare. Aceste anvelope se pot identifica foarte usor, fiind adaugata denumirea “ECOPIA” langa denumirea originala a profilului anvelopelor (ex: Turanza ER300 Ecopia, Potenza RE050 Ecopia, etc).

Aceste anvelope ECOPIA sunt proiectate de catre inginerii Bridgestone in cooperare cu reprezentantii fabricantilor de autoturisme, lucrandu-se pentru a putea gasi o combinatie perfecta intre capacitatile autoturismului si ideea de a reduce consumul de carburant, totul cu scopul de a ajuta la imbunatatirea mediului.

You may also like...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *