Test anvelope all season SUV – Auto Bild 2019

Pentru stabilirea unui top de anvelope all season al celor mai bune anvelope all season SUV, revista Auto Bild a efectuat un test 2019 anvelope all season SUV, pentru 7 modele de anvelope all season. Acestea au fost testate in acelasi conditii precum anvelopele de vara, respectiv de iarna. Pentru acest test publicatia germana a ales anvelope 235 55 R19 pentru gama SUV.

Audi Q5 AutoBild

ANVELOPE ALL SEASON SUNT LA FEL DE BUNE DE UTILIZAT VARA PRECUM IARNA ?

 

Anvelopele all season pot cu adevarat inlocui anvelopele de vara, respectiv cele de iarna in conditiile proprii fiecarui sezon ? Este intrebarea pe care si-au pus-o cei de la Auto bild in ultimul lor test de anvelope destinate SUV urilor. Astfel, magazinul german  a comparat 7 modele de cauciucuri all season la dimensiunea 235/55R19. Testul la aceste pneuri a fost efectuat cu un Audi Q5 in conditii de zapada si carosabil uscat, respectiv carosabil ud :

 • Continental AllSeasonContact
 • Falken Euro All Season AS210
 • Goodyear Vector 4Seasons SUV Gen-2
 • Gripmax Status Allclimate
 • Michelin CrossClimate SUV
 • Nokian Weatherproof SUV
 • Vredestein Quatrac 5

PRETUL UNEI ANVELOPE ESTE PE MASURA PERFORMANTELOR ACESTEIA

 • GRIPMAX Status Allclimate

GRIPMAX STATUS ALLCLIMATECea mai ieftina anvelopa all season din acest teste, si inca de departe, este GRIPMAX Status Allclimate si care nu i-a convins deloc pe cei de la Auto Bild. Revista germana i-a atribuit mentiunea de « nerecomandat » din cauza performantelor periculoase pe pante inzapezite sau cu apa. De asemenea, distantele de franare ale acestui pneu sunt mult prea lungi, iar conducerea pe carosabil uscat aleatorie.

In ciuda acestor probleme, modelul respectiv se dovedeste totusi mai performant decat o anvelopa de vara pe zapada care ar opri masina in peste 62 metri, acolo unde cauciucul de la Grimpmax a stopat in 28,5 metri. Inca o data demonstratia ca o anvelopa all season ramane o anvelopa « de compromis” dar superioara unui set de cauciucuri de vara pe timp de iarna.

 

TENDINTA DE SUBVIRARE

 • FALKEN Euro All Season AS210

FALKEN EUROALL SEASON AS210Modelul FALKEN Euro All Season AS210 se demarca in test prin comportamentul bun la acvaplanare. Considerat de cei de la Auto Bild ca si “satisfacator”, aceasta anvelopa all season prezinta cateva lacune la directie precum si o tendinta pronuntata de subvirare. De asemenea, distantele sale de franare sunt putin mai lungi decat ale concurentilor din test.

 

 


 • NOKIAN Weatherproof SUV

NOKIAN WEATHERPROOF-SUV

De asemenea, si modelul NOKIAN Weatherproof SUV, a fost declarat “satisfacator” dar s-a dovedit foarte “in largul sau” la rularea in conditii de iarna si a dovedit o rezistenta buna la acvaplanare. O anvelopa silentioasa in acelasi timp si relativ confortabila la rulare. Toturi, modelul de la Nokian pierde puncte importante la testare datorita distantelor de franare putin cam lungi si a une tendinte de subvirare pe carosabil uscat.

 

 


 • GOODYEAR Vector 4Seasons SUV Gen-2

GOODYEAR VECTOR 4SEASONS GEN 2Goodyear Vector 4Seasons SUV Gen-2, primeste aceeasi nota precum anvelopa Nokian din test, dar nu si acelasi calificativ. Mentiunea de “buna » acordata anvelopei producatorului american, este datorata distantelor de franare scurte avute in toate situatiile de test. In acelasi timp, prezinta si aceasta o tendinta de subvirare pe carosabil uscat precum si o stabilitate laterala slaba la conducerea pe zapada.

 


ANVELOPELE BUNE PENTRU IARNA, PENTRU VARA SAU PENTRU TOATE ANOTIMPURILE


 • CONTINENTAL AllSeasonContact

CONTINENTAL ALLSEASONCONTACTCONTINENTAL AllSeasonContact s-a aratat deosebit de eficienta in conditii de iarna si, dupa Auto Bild, poate fi considerata o anvelopa sigura pe timpul iernii. Chiar daca nu a fost la fel de rapida precum o anvelopa de iarna, distantele de franare scurte pe zapada si conducerea dinamica pe care a aratat-o pe carosabil ud, garanteaza conditiile de a rula in siguranta cu aceasta. De asemenea, noua anvelopa all season de la Continental are rezistenta la rulare cea mai mica din comparativul Auto Bild, pastrand in acelasi timp confortul si un nivel de zgomot minim la rulare. Pe carosabilul uscat, a fost mai putin eficienta manifestand o tendinta de subvirare.


 • MICHELIN CrossClimate SUV

MICHELIN CROSSCLIMATE-SUVMICHELIN CrossClimate SUV se dovedeste a fi anvelopa all season cea mai convingatoare in conditii de vara. Astfel, pe carosabil uscat aceasta a fost cea mai rapida si maniabila dintre anvelopele testate. Nu a prezentat cu adevara puncte slabe, cu exceptia pretului care este putin cam mare. In consecinta, acest pneu pentru toate anotimpurile i-a convins pe cei de la Auto Bild, fiind in acelasi timp polivalenta, sportiva, maniabila … De asemenea, o anvelopa sigura pe carosabil ud precum si o rezistenta mica la rulare. Toate aceste calitati si performante justifica calificativul obtinut de « exemplar », din partea revistei germane.


 • VREDESTEIN Quatrac 5

VREDESTEIN QUATRAC 5In fine, cea mai buna anvelopa all season de SUV uri, a anului 2019, dupa cei de la Auto Bild, se dovedeste a fi VREDESTEIN Quatrac 5. Cu un calificativ de « exemplar », acest pneu exceleaza in toate conditiile de iarna dovedind un echilibru remarcabil. Directia sa precisa si distantele de franare scurte pe carosabil ud si inzapezit, confirma o anvelopa all season excelenta pentru a rula in siguranta tot timpul anului, cu atat mai mult cu cat pretul sau este unul foarte rezonabil.

 


Pneu

Clasament

Observatii

Vredestein Quatrac 5

1

Foarte performant in orice conditii
Michelin CrossClimate SUV

2

Versatil si eficient, pret ridicat
Continental AllSeasonContact

3

Foarte performant in conditii de iarna, subvirare pe carosabil uscat
Goodyear Vector 4Seasons SUV Gen-2

4=

Distante scurte de franare, subvirare pe carosabil uscat
Nokian Weatherproof SUV

4=

Eficient pe zapada, distante mai lungi de franare
Falken Euro All Season AS210

6

Rezistenta buna la acvaplanare, distante de franare ceva mai lungi
Gripmax Status Allclimate

7

Performante sub asteptari, cel mai mic pret

You may also like...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *