Test anvelope vara 4×4 – Auto Bild 2020

Test anvelope vara 4x4 / SUV

Test anvelope vara 4×4 – Auto Bild 2020 a comparat un numar de 10 anvelope de SUV si 4×4 la dimensiunea 255/55R18. Testele au fost efectuate pe carosabil uscat, umed, pietris, nisip si pamant. Descoperiti in acest test cele mai bune anvelope vara 4×4, capabile sa ruleze pe orice tip de drum in sezonul cald.

Zece modele de anvelope testate pe orice tip de suprafata

Binecunoscuta publicatie germana, Auto Bild, revine de data aceasta cu un comparativ de anvelope destinate autovehiculelor de tip 4×4 si SUV. Astfel, au fost testate 10 anvelope de vara pentru SUV si 4×4 cu transmisie integrala permanenta. Dimensiunea aleasa pentru test a fost 255 55 R18, care este omologata pe BMW X5, dar si de alte SUV-uri precum Mercedes GLE, Audi Q7 sau Volkswagen Touareg. Pentru realizarea testului, revista germana a organizat probele pe 3 tipuri de drumuri care pot fi intalnite de aceste 4×4, respectiv carosabil uscat si umed, precum si piste off-road.

Care sunt cele mai bune anvelope vara 2020 de 4×4 si SUV, dupa Auto Bild ?

Cele mai bune anvelope 4×4 si SUV

Avantaje

Inconveniente

1 – Michelin Pilot Sport 4 SUV (exemplar)

Cea mai buna anvelopa la toate categoriile. Pretul mare.

2 – Dunlop Sport Maxx RT 2 SUV (exemplar)

Franare scurta si comportament sportiv pe carosabil. Consumul de carburant.

3 – Vredestein Ultrac Satin (exemplar)

Cel mai bun raport calitate/pret si consum mic de carburant. Aderenta pe pietris.

4 – Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV (bun)

Tinuta de drum dinamica si directie precisa. Comportamentul pe iarba.

5 – Pirelli Scorpion Verde (bun)

Conducere stabila, in siguranta si confort la rulare. Comportamentul off-road.

6 – Barum Bravuris 5HM (satisfacator)

Tractiune in off-road si consum mic de carburant. Tendinta de subvirare pe uscat si franarea pe umed.

6 – Maxxis Victra Sport VS5 SUV (satisfacator)

Rezistenta buna la acvaplanare si tinuta de drum pe uscat. Franarea si tinuta de drum pe umed.

8 – Cooper Zeon 4XS Sport (satisfacator)

Tinuta de drum pe uscat si aderenta pe nisip si pietris. Franarea pe umed si comportament la acvaplanare.

8 – Nokian Powerproof SUV (satisfacator)

Rezistenta buna la acvaplanare si consum mic de carburant. Franarea pe umed si comportamentul off-road.

10 – Lexani LX-Thirty (nerecomandat)

Pretul mic. Franarea si tendinta de subvirare.

Cu cat sunt mai scumpe anvelopele, cu atat sunt ele mai performante?

Asa cum ne-am obisnuit adesea in testele de anvelope, Michelin se dovedeste din nou a fi pneul cel mai scump din acest comparativ. In general, pretul este justificat si acest fapt este regasit si in testul actual. Modelul Michelin Pilot Sport 4 SUV s-a dovedit de departe cea mai perfomanta anvelopa din test. Auto Bild a subliniat chiar ca acest profil de anvelopa de vara domina toate anvelopele cu care este comparat, indiferent la ce categorie este testat. Trebuie doar sa poti si sa doresti sa platesti pretul afisat la acest pneu. In top 3 al clasamentului, regasim anvelopele Dunlop Sport Maxx RT 2 SUV, precum si Vredestein Ultrac Satin. Prima s-a dovedit exemplara si cu un comportament ultra sportiv, dar in detrimentul unui consum de carburant ceva mai ridicat. A doua, s-a dovedit a avea cel mai bun raport calitate/pret din anvelopele testate, datorita unor performante echilibrate si a unei rezistente mici la rulare.

Test anvelope vara 4x4 si SUV

Anvelopele Pirelli Scorpion Verde si Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV au fost catalogate ca „bune” dar au dovedit performante limitate la conducerea in conditii de off-road. Trebuie mentionat totodata ca aceste modele au fost lansate de mai mult timp si, fara indoiala, o reinnoire a gamei le-ar permite sa figureze mai sus in acest clasament realizat de Auto Bild.

Clasamentul este incheiat de modeul Lexani LX-Thirty, care este o marca de buget al producatorului sud coreean Nexen. Si s-a dovedit a fi singura anvelopa „nerecomandata” in cadrul acestui test si acest lucru datorita faptului ca pe carosabil umed a avut o distanta de franare cu 22 metri mai lunga decat cea realizata de anvelopa Michelin din test. Si cum nici o alta anvelopa nu a obtinut un scor mai slab ca acesta, Auto Bild a fost obligat sa acorde acest calificativ anvelopei.

Test 2020 anvelope vara 4×4 – Auto Bild a permis realizarea unui clasament si top la cele mai bune anvelope vara 4×4 si SUV.

You may also like...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *