Test 2015 anvelope iarna 225/50R17 (Auto Motor – Sport)

Vrei sa stii care sunt cele mai bune anvelope de iarna pentru clasa de mijloc din acest sezon? Auto Motor und Sport a publicat rezultatele primului test pe care l-au efectuat pentru sezonul de iarna 2015/2016. Au fost testate zece modele de anvelope iarna 225/50R17. Multe modele din clasa de mijloc, cum ar fi noul Audi A4, BMW Serie 3, VW Passat si Mercedes C-Class sunt adesea echipate din fabrica cu aceste dimensiuni. Trei modele au obtinut calificativul ,,foarte recomandat” si doua modele – ,,recomandat„.

Cei de la Auto Motor und Sport au realizat un test pe 10 anvelope de iarna de ultra-inalta performanta (UHP) pe dimensiunea 225/50R17 (dintre care 3 profiluri lansate in 2015); testul a fost realizat pe obisnuitele trasee cu climat diferit din Germania si Finlanda, pe drumuri uscate, ude si inzapezite.

Primul loc

Testul a fost castigat de noile anvelope Goodyear UltraGrip Performance Gen 1. Lansate la inceputul lui 2015, anvelopele UltraGrip Performance Gen 1 continua seria de rezultate excelente ale celor de la Goodyear in testele la anvelope de iarna si demonstreaza calitatea produselor sale prin faptul ca au fost cele mai echilibrate din toate cauciucurile participante.

Avand rezultate foarte bune la testele pe zapada si la testele pe carosabil ud si uscat, anvelopele au demonstrat o precizie excelenta in ceea ce priveste precizia la directie, un nivel de zgomot redus si rezistenta scazuta la rulare. Singurul aspect negativ observat la aceste anvelope a fost faptul ca acestea supravireaza putin in zapada, cauzand o instabilitate minora a autoturismului Mercedes Clasa C pe care acestea au fost montate.

Locul doi si trei

Al doilea loc a fost ocupat de anvelopele Pirelli Sottozero 3 iar al treilea loc a fost al celor de la Dunlop cu anvelopele Winter Sport 5. Anvelopele Pirelli au aratat un echilibru bun al performantelor, manevrabilitate si stabilitate excelente, plus distante de franare foarte bune pe carosabil uscat si ud. Anvelopele Dunlop au avut rezultate foarte bune la capitolul acvaplanare, fapt care le face extrem de potrivite pentru zonele unde zapezile nu sunt foarte comune; de asemenea, acestea au fost foarte bune si la franarea pe carosabil ud si uscat.

Locul patru, cinci si sase

Intr-un mod neasteptat, cei de la Continental s-au situat abia pe locul al patrulea in test cu anvelopele ContiWinterContact TS850. Succesorul acestor anvelope fiind totusi anuntat, aceste anvelope au aratat rezultate excelente in ceea ce priveste rezistenta la acvaplanare si un bun echilibru al restului de calitati, fiind invinsa de cele trei noi profiluri la testele de franare.

Anvelopele WR D4 de la Nokian s-au dovedit a fi extrem de puternice pe zapada, dar au avut rezultate slabe pe carosabil uscat, ajungand astfel pe locul al patrulea, pe cand cele mai ieftine anvelope participante la test, de la GT Radial, au obtinut un excelent al 5lea loc, profilul Champiro Winterpro HP aratand un echilibru general bun. Yokohama au incheiat pe al locul 6, aratandu-se puternice in zonele unde anvelopele Nokian au fost mai slabe si anume au fost mai eficiente pe carosabil uscat dar mai putin eficiente pe zapada.

 

Test 2015 anvelope iarna 225:50R17

 

Mai jos, rezultatele finale test anvelope iarna 225/50R17

(click pe fiecare model pentru a vedea oferta).

1. Goodyear UltraGrip Performance GEN-1

2. Pirelli Winter Sottozero 3

3. Dunlop Winter Sport 5

4. Continental ContiWinterContact TS 850

5. Nokian WR D4

6. GT Radial Champiro Pro HP

7. Yokohama W.drive V905

8. Bridgestone Blizzak LM32S

9. Falken HS449

10. Cooper Wheater Master SA-2

 

Consultati acum oferta completa AnvelopeMAG pentru: anvelope iarna 225/55R17

You may also like...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *