Test anvelope vara 205/55 R16 – ADAC 2023

Test anvelope vara 205/55 R16 – ADAC 2023 – ADAC, impreuna cu partenerii sai europeni, continua sa testeze anvelope si s-a decis sa sarbatoreasca cea de-a 50-a aniversare prin efectuarea unui test la scara mare, care sa implice 50 de modele din toate categoriile de pret, iar de data aceasta testul a implicat practic toate anvelopele vara in dimensiunea 205/55 R16.

1. Continental PremiumContact 6

Continental PremiumContact 6

Continental PremiumContact 6 este impresionant din toate punctele de vedere, asigurand un nivel foarte ridicat de siguranta la volan. Pe asfalt uscat, anvelopa ofera un raspuns bun la directie, performante de franare foarte eficiente si caracteristici excelente de manevrabilitate. In acelasi timp, acest model Continental are o rezistenta relativ slaba la acvaplanare, precum si o greutate mare, ceea ce afecteaza in mod direct capacitatea sa de economisire a combustibilului. Nivelul de zgomot este satisfacator.

2. Goodyear EfficientGrip Performance 2

GOODYEAR-EfficientGrip-Performance-2

Pe asfalt uscat, aceasta anvelopa Goodyear asigura un raspuns bun al directiei si o performanta de franare eficienta; este, de asemenea, destul de sigura la limita aderentei, in timp ce pe asfalt umed opreste rapid masina si asigura o performanta excelenta de manevrare. In partea negativa, rezistenta sa la acvaplanare este doar medie. aceasta anvelopa are, de asemenea, o durata de viata lunga a benzii de rulare, o greutate mica si o rezistenta scazuta la rulare. Nivelul de zgomot este satisfacator.

3. Michelin Primacy 4+

Michelin-Primacy-4

Pe asfalt uscat, acest model Michelin ofera un feedback de directie mai putin perfect, dar se comporta totusi destul de increzator la limita aderentei si are capacitati bune de franare. In acelasi timp, pe carosabil umed, acest model Michelin a demonstrat, de asemenea, performante de franare eficiente, precum si un raspuns bun la manevrabilitate si o rezistenta buna la acvaplanare, iar anvelopa are o performanta generala bine echilibrata. aceasta anvelopa Michelin are, de asemenea, un kilometraj asteptat foarte lung.

4. Bridgestone Turanza T005

Bridgestone-Turanza-T005

Acest model Bridgestone asigura un nivel foarte ridicat de siguranta la volan. Pe carosabil uscat, anvelopa demonstreaza un feedback acceptabil la directie, un comportament fiabil la limita aderentei si o distanta de franare scurta, in timp ce pe carosabil umed are performante bune de franare, un raspuns bun la manevrabilitate si o rezistenta buna la acvaplanare in linie dreapta. In acelasi timp, rezistenta la acvaplanarea laterala ar fi putut fi mai mare. In ceea ce priveste performanta de mediu, anvelopa are o greutate redusa si o rezistenta scazuta la rulare, dar kilometrajul asteptat a fost evaluat doar ca fiind “bun”.

5. Continental UltraContact

Continental UltraContact

Acest model Continental asigura un nivel acceptabil de siguranta la condus – pe carosabil uscat, totul este in regula cu feedback-ul directiei, comportamentul la limita aderentei si performantele de franare, dar pe carosabil umed (cu exceptia manevrabilitatii si a performantelor de franare, care sunt de asemenea bune), anvelopa are probleme cu rezistenta la acvaplanare, in special in viraje. Aceasta anvelopa Continental este, in acelasi timp, extrem de ecologica, deoarece are un kilometraj de asteptat lung, o greutate redusa si o rezistenta scazuta la rulare.

6. Falken Ziex ZE310 Ecorun

Falken-Ziex-ZE310-Ecorun

Acest model Falken asigura un nivel foarte ridicat de siguranta la condus pe carosabil uscat si, in acelasi timp, este destul de eficient pe carosabil umed. In primul caz, anvelopa Falken demonstreaza un feedback exemplar la directie, un comportament fiabil si o distanta de franare scurta, iar in cel de-al doilea – performante bune de franare, rezistenta puternica la acvaplanarea laterala si un raspuns bun la manevrare. Au existat doar mici nemultumiri in ceea ce priveste rezistenta la hidroplanare in linie dreapta. de asemenea, Falken are o durata de viata lunga a benzii de rulare, dar greutatea sa mare ii compromite performanta de economisire a combustibilului.

7. Nokian Wetproof

Nokian-Wetproof

Aceasta anvelopa Nokian este foarte eficienta pe asfalt uscat (are un feedback de directie bogat, un comportament total sigur pe pragul de aderenta si o distanta scurta de franare) si pe asfalt umed (distanta scurta de franare, rezistenta buna la acvaplanare in linie dreapta si un raspuns bun la manevrabilitate), dar are o rezistenta relativ slaba la acvaplanare in viraje. Datorita greutatii reduse si rezistentei reduse la rulare, aceasta anvelopa Nokian este intr-adevar eficienta din punct de vedere energetic, dar emite o cantitate mare de particule nocive.

8. Kumho Ecsta HS52

Kumho-Ecsta-HS52

Aceasta anvelopa Kumho asigura un raspuns bun la manevrabilitate atat pe carosabil umed, cat si pe carosabil uscat, dar are o rezistenta scazuta la acvaplanarea laterala. Partea buna este ca anvelopa are un kilometraj lung asteptat, dar greutatea sa mare ii afecteaza negativ eficienta energetica.

9. Hankook Ventus Prime 4 K135

Hankook Ventus Prime 4 K135

Aceasta anvelopa Hankook este la fel de eficienta atat pe carosabil uscat, cat si pe carosabil umed, dar trebuie sa tineti cont de rezistenta redusa la acvaplanare. Aceasta anvelopa are, de asemenea, o durata de viata lunga a benzii de rulare, dar, deoarece este pe partea grea, acest lucru ii compromite performanta de economisire a combustibilului.

10. Nexen N’Fera Primus

Nexen N'Fera Primus

Aceasta anvelopa Nexen se comporta bine pe carosabil uscat si are, de asemenea, o distanta scurta de franare pe carosabil umed si o rezistenta ridicata la acvaplanare, dar au existat cateva plangeri cu privire la performantele sale de manevrabilitate. In plus, durata sa de viata a benzii de rulare nu este cea mai lunga din zona.

11. Fulda EcoControl HP2

Fulda-EcoControl-HP2

Pe asfalt uscat, aceasta anvelopa Fulda asigura un nivel bun de siguranta, dar pe asfalt umed situatia nu este la fel de buna. In timp ce pe asfalt uscat anvelopa are un feedback mediu la directie, compensat de un comportament sigur la limita aderentei si o distanta scurta de franare, aderenta sa pe carosabil umed nu este la fel de puternica, ceea ce afecteaza direct performantele de franare si manevrabilitate. In acelasi timp, anvelopa are o rezistenta puternica la acvaplanare. aceasta anvelopa Fulda poate fi inca clasificata ca fiind ecologica datorita greutatii si rezistentei la rulare reduse, combinate cu kilometrajul lung preconizat.

13. Kleber Dynaxer HP4

Kleber-Dynaxer-HP4

Pe asfalt uscat, acest model Kleber demonstreaza un feedback de manevrabilitate mai putin perfect si poate fi destul de putin fiabil in timpul unei manevre de urgenta, dar, pe de alta parte, are o distanta de franare scurta. In acelasi timp, pe carosabil umed, aceasta anvelopa combate eficient efectul de acvaplanare, insa nu are aderenta dorita pentru a asigura o manevrabilitate cu adevarat buna si distante de franare mai scurte. Kilometrajul asteptat al lui Kleber este rezonabil de lung.

15. Debica Presto HP2

Debica-Presto-HP2

Pe asfalt uscat, aceasta anvelopa Debica demonstreaza un feedback de directie mediu, ceea ce face dificila intelegerea unghiurilor de virare necesare in timpul manevrelor. Performantele de manevrabilitate ar putea fi, de asemenea, mai bune, desi distanta de franare este suficient de scurta. Pe carosabil umed, aceasta anvelopa Debica are, de asemenea, probleme si, desi rezistenta la acvaplanare este rezonabil de buna, aderenta redusa compromite manevrabilitatea si performantele de franare. acest model Debica are o durata de viata scurta a benzii de rulare, in timp ce rezistenta scazuta la acvaplanare si greutatea redusa ii imbunatatesc eficienta energetica.

16. Dunlop Sport BluResponse

Dunlop-Sport-Bluresponse

Aceasta anvelopa Dunlop este buna pe carosabil uscat si are o rezistenta puternica la acvaplanare, dar aderenta slaba afecteaza negativ performantele de franare si manevrabilitate. Anvelopa este usoara si are o rezistenta scazuta la rulare, dar durata de viata a benzii de rulare a fost considerata doar medie.

17. Pirelli Cinturato P7 (P7C2)

Pirelli-Cinturato-P7-C2

Aceasta anvelopa Pirelli este buna pe carosabil uscat, dar are o aderenta pe carosabil umed mai putin perfecta, ceea ce are un impact negativ asupra distantei de franare si a performantelor de manevrabilitate. In acelasi timp, anvelopa are o rezistenta puternica la acvaplanare. Durata de viata a benzii de rulare este rezonabil de lunga, greutatea si consumul de combustibil sunt scazute, dar emisia de particule nocive este ridicata.

19. Semperit Speed-Life 3

SEMPERIT-Speed-Life-3

Aceasta anvelopa Semperit are o distanta scurta de franare pe uscat, dar este predispusa la subvirare in timpul unei manevre de urgenta (feedback-ul si comportamentul la limita aderentei sunt, de asemenea, doar medii). In acelasi timp, pe carosabil umed, are o distanta de franare scurta si un raspuns bun la manevrabilitate si rezistenta la hidroplanare. Din punct de vedere ecologic, aceasta anvelopa Semperit are o durata de viata lunga a benzii de rulare si capacitati de economisire a combustibilului, dar este destul de zgomotoasa.

20. Firestone RoadHawk

firestone-roadhawk

Aceasta anvelopa Firestone este foarte buna pe carosabil uscat, dar aderenta pe carosabil umed nu este la fel de fiabila, ceea ce afecteaza manevrabilitatea si performanta de franare. In acelasi timp, nu exista probleme cu rezistenta la acvaplanare. kilometrajul asteptat este mediu, greutatea si rezistenta la rulare sunt scazute.

You may also like...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *