Top cele mai bune anvelope de iarna 2022 – TyreReviews

Pentru editia din acest an al testului de anvelope iarna, s-au testat un numar de 9 seturi de anvelope populare de iarna, jumatate dintre ele fiind la prima aparitie in testul nostru. Publicatia Tyre Reviews ne intampina cu un Top cele mai bune anvelope de iarna 2022 – TyreReviews.

Ca de obicei, anvelopele se vor testa pe zapada, umed si uscat si ne uitam de asemenea la rezistenta la rulare, zgomot si confort, pentru a ne asigura ca ne facem o imagina clara asupra performantelor noilor anvelope de iarna.


ZAPADA

zapada

Cea mai lenta anvelopa din test a fost Vredestein Wintrac Pro, cu 5,2% mai inceata fata de castigator. Anvelopa este foarte placuta la condus, doar ca ii lipseste putina aderenta.

Urmatoarele anvelope ce au fost cu 4% mai incete sunt cele de la Semperit, Continental si Bridgestone. Daca va cunoasteti anvelopele de iarna, va dati seama ca acest fapt este nefiresc sa zicem, anvelopele celor de la Continental si Bridgestone oferind rezultate remarcabile pe zapada de fiecare data, ca si in acest test de altfel, doar ca au intrat in competitie si alte anvelope performante de la alti producatori.

Mai jos o sa va prezentam rezultatele testelor la performantele pe zapada.

Franarea pe zapada exprimata in metri de la 45 km/h la 5 km/h

Accelerarea pe zapada exprimata in secunde de la 5 km/h la 40 km/h

CAROSABIL UMED

carosabil umed

Din pacate anvelopa Petlas nu a fost o surpriza in test. Anvelopa pierde aderenta neasteptat, iar in viraje nu primesti niciun „feedback” de ce se intampla cu masina de sub tine, aderenta fiind atat de limitata incat aceasta a fost singura anvelopa ce a efectuat doua ture de circuit in loc de 4, echipa neriscand avarierea automobilului de test.

Au urmat Kleber si Semperit ce s-au situat cu mult in fata anvelopei de buget dar totusi cu 5 secunde mai lente fata de castigator. Ambele anvelope au avut un mic efect de supravirajare, dar de altfel foarte ok, avand ceva mai putina aderenta pe carosabil umed.

Primele doua anvelope castigatoare au fost, ca de obicei Continental si Bridgestone, acesta din urma fiind castigatorul bataliei pentru prima pozitie.

Franarea pe carosabil umed exprimata in metri de la 80 km/h la 5 km/h

Rezistenta impotriva acvaplanarii exprimata in km/h

USCAT

uscat

Trebuie mentionat de la inceput ca aceste anvelope de iarna NU SUNT anvelope de performanta, ci anvelope pentru autoturisme si conditii obisnuite. Daca totusi doriti mai multa sportivitate, mergeti catre anvelopa celor de la Pirelli.

Ignorand anvelopa de buget Petlas si anvelopa Kleber, rezultatele sunt de altfel impresionante in testele de manevrabilitate pe carosabil uscat, considerand faptul ca acest tip de performanta este in afara „fisei postului” unor anvelope de iarna.

Franarea pe carosabil uscat exprimata in metri de la 100 km/h la 5 km/h

Zgomot si  rezistenta la rulare

In ziua de astazi cand autoturismele electrice au luat avant, se pune din ce in ce mai mult accentul pe zgomotul la rulare, care in lipsa unui motor termic galagios, se doreste ca si anvelopele sa fie cat mai silentioase si mult mai important de atat accentul pe rezistenta la rulare, care cu cat este mai redusa cu atat numarul de kilometri parcursi cu un autoturism electric va fi mai mare.

Zgomot in decibeli

Rezistenta la rulare

Rezultate Top cele mai bune anvelope de iarna 2022 – TyreReviews

1 – BRIDGESTONE Blizzak LM005

Bridgestone-Blizzak-LM005

Invingatorul testului

+ Ce mai rapida manevrabilitate pe umed si uscat, cea mai scurta distanta de franare pe carosabil umed, franare pe zapada excelenta, zgomot redus, cea mai mica rezistenta la rulare.

– Distante crescute de franare pe carosabil uscat, manevrabilitate pe zapada medie.


2 – CONTINENTAL WinterContact TS 870

Continental-WinterContact-TS-870

conti

+ Execelenta pe carosabil umed, performante foarte bune pe zapada, atat la franare cat si la tractiune, manevrabilitate buna pe uscat, rezistenta mica la rulare.

– Zgomot la rulare mediu, manevrabilitate pe zapada medie.


3 – HANKOOK Winter I cept RS3

Hankook-Winter-I-cept-RS3

hankook

+ O anvelopa cu performante foarte balansate, aderenta excelenta in toate teste pe carosabil umed, bun pe zapada, bun pe uscat.

– Zgomot ceva mai mare, rezistenta medie de rulare.


4 – PIRELLI Cinturato Winter 2

Pirelli-Cinturato-Winter-2

pirelli

+ Anvelopa ce ofera satosfactie la condus in toate conditiile, distante scurte de franare pe carosabil uscat, cel mai mic zgomot.

– Rezistenta scazuta impotriva acvaplanarii, distante de franare pe zapada ceva mai mari, rezistenta la rulare mare.


5 – SEMPERIT Speed Grip 5

Semperit-Speed-Grip-5

+ Excelenta pe uscat cu manevrabilitate sporita, rezistenta foarte mare impotriva acvaplanarii, rezistenta la rulare foarte mica.

– Aderenta scazuta la manevrabilitatea si franarea pe carosabil umde, aderenta limitata pe zapada.


6 – VREDESTEIN Wintrac Pro

Vredestein-Wintrac-Pro

 

+ Excelenta pe uscat cu manevrabilitate rapida si distante scurte de franare, aderenta buna pe umed, zgomot mic.

– Cel mai mic scor la manevrabilitatea pe zapada din grup, rezistenta mica impotriva acvaplanarii, tractiune redusa pe zapada, rezistenta la rulare foarte mare.


7 – MICHELIN Alpin 6

Michelin-Alpin-6

 

+ Cea mai scurta distanta de franare pe carosabil uscat din test, manevrabilitate sigura pe zapada.

– Franarea pe zapada meidocra, aderenta redusa pe carosabil umed, rezistenta la rulare mare.


8 – KLEBER Krisalp HP3

Kleber-Krisalp-HP3

 

+ Performante excelente pe zapada, rezistenta mare impotriva acvaplanarii, zgomot mic.

– Distante lungi de franare atat pe carosabil umed cat si uscat.


9 – PETLAS Snow Master W651

Petlas-Snow-Master-W651

 

+ Excelenta pe zapada, scorul cel mai bun la circuitul pe zapada, cea mai buna tractiune pe zapada si distante scurte de franare. Rezistenta la rulare foarte mica.

– Distante de franare extrem de lungi atat pe carosabil umed cat si uscat, foarte dificila de controlat pe carosabil umed, rezistenta foarte mica impotriva acvaplanarii.


Nu ezitati sa ne urmariti in continuare pentru cele mai recente teste de anvelope pe testanvelope.ro

You may also like...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *