Hankook Ventus Race echipeaza noul BMW M4 GT4

bmw

Hankook Ventus Race – in echipare standard

Gama sport a constructorului auto premium din Munchen, va fi comercializata de acum, clientilor pasionati de sporturile auto din lumea intreaga, doar cu anvelope de curse Hankook.

Echipata doar cu anvelope Hankook Ventus Race, noul BMW M4 GT4 a reusit botezul oficial cu ocazia editiei 45 a cursei auto ADAC Zurich de 24 de ore, din 26 – 28 mai de anul acesta, organizata pe circuitul Nürburgring. In timpul acestei legendare competitii, din “Infernul Verde”, noul model de curse BMW Motorsport si-a aratat din plin potentialul, impunandu-se in categoria ei.

O combinatie reusita

Pe baza modelului extrem de reusit, BMW M4 Coupe si celebrulului motor de trei litri in sase cilindri in linie si biturbo, versiunea M4 GT4 de 341 CP a fost optimizata, fata de modelul de serie, in special la nivel de greutate, prin utilizare de carbon usor pentru capota motorului si usile din spate. Aceste optimizari au fost completate printr-un eleron fata special, un eleron spate reglabil, o evacuare de gaze de esapament cu o eficienta ameliorata si, nu in ultimul rand, prin anvelopele de cursa Hankook Ventus Race in dimensiunea 300/660R18 montate pe jante de 11 x 18 toli. In plus acest model sport de curse va fi disponibil in curand la vanzare pe pietele auto internationale de cauciucuri.

Hankook Ventus V12 Evo2

VENTUS-V12-EVO2-K120

Aceasta anvelopa detine o abilitate rara si admirabila de a mentine o aderenta relativ ridicata chiar si atunci cand anvelopa incepe sa aibe tendinte de alunecare. Acest lucru este evident in special atunci cand fata tinde sa intre in subvirare. Atunci cand alte pneuri au nevoie de viteze reduse sau ies de pe linia de rulare, Hankook rezita mai mult timp si cu doar o foarte mica alunecare. Asta inseamna ca soferul nu va fi penalizat pentru pilotare necorespunzatoare. Hankook Ventus V12 Evo2 este usor de condus la limita, cu recuperare rapida atunci cand soferul are tendinta de a intra in derapaj.

„Prin lansarea fazei de comercializare, vom atinge o noua etapa importanta pentru modelul M4 GT4”, a declarat directorul de la BMW Motorsport, Jens Marquardt. Ne bucuram sa vedem pe pista acest model sport care va fi disponibil incepand din 2018, pentru clientii nostri. Vom propune acestor clienti un autovehicul GT4 bine elaborat si fiabil, in care tot know-how-ul BMW Motorsport este asociat cu baza solida a modelului M4 Coupe. Performantele kilometrice, rentabilitatea si usurinta de intretinere au reprezentant nucleul conceptiei noului M4 GT4.

„Suntem foarte fericiti sa intram in segmentul modelelor sport BMW, prin echiparea de origine pentru noul M4 GT4. Colaborarea cu BMW Motorsport cu ocazia campionatului DTM, la cel mai inalt nivel international, a constituit o baza de lucru perfecta. Pentru noi, echiparea cu anvelope auto Hankook a acestui nou autovehicul, reprezinta un succes suplimentar in domeniul sportului auto international” a declarat astfel Manfred Sandbichler, Director pentru sportul auto la Hankook Europa.

You may also like...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *