Test anvelope de iarna 225/45 R17 – Auto Express 2023-2024

Revista Auto Express a efectuat testul său riguros al anvelopelor de iarnă pentru dimensiunea R16, acordând o atenție deosebită condițiilor reale de gheață. Concentrându-se pe dimensiunea prevalentă de 225/45R17, evaluarea s-a desfășurat în colaborare cu Pirelli în Suedia, în condiții de zăpadă, și cu Continental la centrul de testare Pferdsfeld din Germania. Producători de prestigiu precum Continental, Bridgestone și Michelin au fost alături de noi veniți precum Goodyear UltraGrip Performance 3. Pentru a asigura autenticitatea, Auto Express a verificat mostrele cu modele achiziționate, garantând o evaluare cuprinzătoare și de încredere pentru șoferi. Test anvelope de iarna 225/45 R17 – Auto Express 2023-2024

Rezultate Test anvelope de iarna 225/45 R17 – Auto Express 2023-2024


1. CONTINENTAL WinterContact TS 870

Continental-WinterContact-TS-870

foarte recomandat

Anvelopa Continental WinterContact TS 870 a ieșit în evidență ca un performer de top în testele de anvelope de iarnă din 2023 realizate de Auto Express, demonstrându-și capacitățile cuprinzătoare potrivite pentru iernile din Marea Britanie..

+ Puncte pozitive: Rezultate echilibrate în diverse condiții. Aderență bună pe carosabil umed, cu economie semnificativă de combustibil. Manevrabilitate excepțională cu o reacție la volan de neegalat. Tracțiune superioară cu un grad mai mic de blocare decât concurenții. Clasată printre cele mai silențioase anvelope testate. În fruntea sectorului în ceea ce privește performanța pe carosabil umed, uscat și în zăpadă.

– Puncte negative: Nu a reușit pe deplin să-și realizeze ambiția de a fi “cea mai bună la frânare”. Clasată pe locurile 7 și 5 la frânarea pe zăpadă și tracțiunea pe zăpadă, respectiv.


2. BRIDGESTONE Blizzak LM005

BRIDGESTONE-BLIZZAK-LM005

recomandat

Anvelopa Bridgestone Blizzak LM005 a continuat să își demonstreze performanța de când a fost introdusă în 2019, menținând constant o poziție fruntașă în testele de anvelope de iarnă. Caracteristica sa distinctivă rămâne calificativul A la eticheta europeană pentru aderența pe carosabil umed, fiind singura anvelopă din acest test cu acest premiu.

+ Puncte pozitive: Performer consecvent de top de la debutul său. A dominat testele pe zăpadă cu avantaje semnificative. A obținut locul 1 la testele de frânare pe zăpadă, tracțiune pe zăpadă și cerc pe carosabil umed. A asigurat o experiență sigură și stabilă pe circuitul de manevrare. Economie impresionantă a combustibilului, clasându-se printre cele mai bune.

– Puncte negative: A obținut doar locul 4 în testele generale pe carosabil umed. A întâmpinat dificultăți în apă adâncă, în special în testele de acvaplanare, rezultând locul 5 la acvaplanarea laterală. Manevrabilitate mai puțin precisă în comparație cu Continental. A cedat teren în fața anvelopei Continental în condiții uscate.

asdasdasdas


3. GOODYEAR UltraGrip Performance 3

Goodyear-Ultragrip-Performance-3

recomandat

Făcându-și debutul în teste, anvelopa Goodyear UltraGrip Performance 3 se evidențiază ca o excelentă anvelopă de iarnă cu performanțe complete. Cunoscută pentru specializarea sa în performanța pe carosabil umed, a obținut rezultate de top, în special în teste de acvaplanare în apă adâncă, potrivindu-se perfect iernilor umede din Marea Britanie.

+ Puncte pozitive: A condus în teste de acvaplanare în apă adâncă. Stabilă și de încredere pe circuitul de manevrare. Performanță notabilă pe carosabil ud, aproape rivalizând cu Hankook. A obținut rezultate solide în condiții uscate, fiind depășită doar de anvelopa WinterContact. Clasată printre cele mai silențioase anvelope, împărțind locul 1 în ceea ce privește zgomotul în cabină.

– Puncte negative: Direcția a părut mai puțin precisă decât cea a anvelopei Continental. A obținut rezultate lăudabile în teste pe zăpadă, dar nu a reușit să obțină primele poziții. Poziționată mai jos în ceea ce privește rezistența la rulare în comparație cu unele concurente.


4. HANKOOK Winter i*cept RS3 W462

Hankook-Winter-I-cept-RS3

recomandat

Anvelopa Hankook i*cept RS3, în cea de-a doua sa apariție în teste, evidențiază îmbunătățiri notabile în performanța pe carosabil uscat și ud, reducând diferența dintre ea și concurenții de top precum Bridgestone și Continental. Oferă o performanță echilibrată, cu accent special pe condițiile uscate, unde a obținut o victorie clară în manevrabilitate.

+ Puncte pozitive: Îmbunătățire remarcabilă în condiții de carosabil uscat și ud, demonstrând niveluri ridicate de aderență și schimbări de direcție rapide. A obținut poziții fruntașe în manevrabilitate pe carosabil uscat și frânare pe carosabil ud, arătând control eficient și reactivitate. A obținut clasări bune în teste de acvaplanare, evidențiind stabilitate în condiții umede. Prețul competitiv oferă un excelent raport calitate/preț.

– Puncte negative: Aderență compromisă pe zăpadă, ceea ce o face mai puțin confortabilă în condiții de zăpadă. A înregistrat un consum mai mare de carburant, indicând o zonă semnificativă pentru îmbunătățire. Rezultatele la frânarea pe carosabil uscat și nivelul de zgomot în cabină au fost relativ mai scăzute în comparație cu concurența.


5. PIRELLI Cinturato Winter 2

Pirelli-Cinturato-Winter-2

Făcându-și a doua apariție în teste, anvelopa Pirelli Cinturato Winter 2 a demonstrat o afinitate pentru condițiile de zăpadă, obținând poziții notabile în testele de zăpadă. Cu toate că a avut o performanță solidă în ceea ce privește frânarea pe carosabil uscat, a întâmpinat dificultăți în condiții umede și mai avea nevoie de ajustări în anumite aspecte.

+ Puncte pozitive: Performanță solidă la frânarea pe zăpadă, obținând poziția a doua. Capacități impresionante de frânare pe carosabil uscat, depășind concurența. A demonstrat îmbunătățiri constante în economia de combustibil față de anul precedent. Performanță consistentă pe carosabil uscat, ținând pasul cu marii concurenți.

– Puncte negative: Preocupări legate de stabilitate în manevrabilitatea pe carosabil uscat, în special în secțiunile în pantă ale traseului de manevrare. Testele în condiții umede au relevat nevoia de tracțiune și stabilitate îmbunătățite. Rămâne în urma unor concurenți în ceea ce privește economia de combustibil. A avut rezultate sub așteptări în teste atât de acvaplanare directă, cât și de acvaplanare laterală.


6. MICHELIN Alpin 6

Michelin-Alpin-6

Anvelopa Michelin Alpin 6, un participant din testele din 2019, continuă să se comporte lăudabil, în ciuda vârstei sale, în special în mediile cu zăpadă. Cu toate că performanța sa pe carosabil umed se confruntă cu provocări din partea modelelor contemporane, a înregistrat progrese în ceea ce privește economia de combustibil. Concurând cu modele mai noi, își dovedește în continuare fiabilitatea.

+ Puncte pozitive: Performanță consecventă în zăpadă, obținând locul trei în clasament în cadrul a două teste. Demonstrează capacități de frânare pe carosabil uscat lăudabile, clasându-se pe locul trei. Economia de combustibil a înregistrat îmbunătățiri semnificative și concurează avantajos cu cei mai buni competitori. Rămâne o opțiune de încredere, având în vedere designul său de cinci ani în competiție cu tehnologii mai noi.

– Puncte negative: Performanța pe carosabil umed și manevrabilitatea pe carosabil ud întârzie, plasându-l în spatele mai multor concurenți. Prezintă o reducere timpurie a aderenței în manevrabilitatea pe carosabil uscat în comparație cu concurenții. Zgomotul în cabină rămâne o preocupare, cu Alpin 6 situându-se la coada clasamentului, similar cu poziția sa din 2019.


7. VREDESTEIN Wintrac Pro

Vredestein-Wintrac-Pro

Anvelopa Vredestein Wintrac Pro, introdusă în 2019, demonstrează o performanță solidă pe carosabil uscat, dar are nevoie de îmbunătățiri în condiții umede. Este deosebit de liniștită, făcându-l o opțiune de top pentru cei care apreciază o călătorie fără zgomot.

+ Puncte pozitive: Performanță solidă în teste pe zăpadă, apropiindu-se de lideri. Se descurcă bine în condiții uscate, cu o manevrabilitate echilibrată. Eficiență notabilă în rezistența la rulare. Reducere a zgomotului în cabină de primă clasă.

– Puncte negative: Dezechilibre notabile în manevrabilitatea pe carosabil umed. Unele dificultăți în secțiunile strânse ale traseelor umede. Tendința de a pierde tracțiune în timpul schimbărilor bruște ale accelerației. Design învechit în comparație cu concurenții mai noi și cu performanțe îmbunătățite.


AnveloSHOP.ro va ofera o gama larga de anvelope, jante si accesorii auto. Consultati OFERTA de ANVELOPE DE IARNA si OFERTA de ANVELOPE ALL-SEASON si echipati-va autoturismul pentru sezonul rece! Pentru alte teste anvelope vara, iarna si all-season, nu ezitati sa ne urmariti in continuare pe testanvelope.ro

You may also like...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *