Test 2015 la anvelope vara de 215/65R16 (Autozurnal)

autozurnalPublicatia slovaca Autozurnal a testat sapte modele de anvelope pentru SUV-uri din segmentele mediu si buget.

Noile teste efectuate cu sprijinul revistei slovaco-ceha Automobil Club au inclus doar anvelope vara de 215/65R16 pentru crossovere si SUV-uri, refuzand in mod deliberat anvelopele din branduri premium. Deoarece testul a fost efectuat de catre editia slovaca, a fost inclusa si marca locala de anvelope Matador.

Test 2015 la anvelope vara de 215/65R16

Anvelope vara de 215/65R16 testate:

  • BF Goodrich Long Trail T/A Tour

  • Firestone Destination HP

  • Fulda 4×4 Road

  • Infinity INF-200

  • Kumho Solus KL21 eco

  • Matador MP 82 Conquerra 2 SUV

  • Nankang Rollnex SP-7

Anvelopele Firestone Destination HP au fost clasate pe primul loc la toate probele testului. Cele mai apropiate de Firestone Destination HP au fost anvelopele Matador care au obtinut rezultate bune pe carosabilul uscat si umed. Nankang RollnexSP-7 au fost evaluate cu calificativul “bun” pe carosabilul umed si cu “satisfacator” pe suprafete uscate. in ceea ce priveste celelalte anvelope, toate au aratat in cel putin o proba, un rezultat care nu le-ar permite sa fie recomandate. Este de remarcat ca in testul de franare pe suprafete umede, diferenta dintre cele mai bune si cele mai slabe anvelope a fost de 21,6 metri.

Oprire pe uscat

Diferenta dintre cele mai bune si cele mai slabe anvelope a fost de 4,4 metri. Ultimele trei anvelope au avut rezultate nesatisfacatoare.

Test 2015 la anvelope vara de 215/65R16

Manipularea pe suprafete uscate

Anvelopele Kumho au aratat un rezultat bun la aceasta proba.

Caracteristicile de franare pe suprafete umede

Anvelopele BFGoodrich si Infinity au obtinut rezultate dezastruase la aceasta proba. Daca cineva doreste sa foloseasca aceste anvelope pe timp de ploaie, ar fi mai bine sa ramana acasa.

Manipularea pe suprafete umede

La aceasta proba, viteza medie a anvelopelor Firestone si Matador a fost de 7.7 kilometri pe ora mai mare decat Infinity, de aici rezulta ca cele doua marci de anvelope au aderenta foarte buna pe suprafete umede.

Test 2015 la anvelope vara de 215/65R16

Rezistenta la acvaplanare longitudinala

Viteza maxima a celor mai bune anvelope este cu 14.8 kilometri pe ora mai mult decat cele mai slabe. Trebuie amintit faptul ca rezistenta la acvaplanare scade treptat uzura benzii de rulare.

Rezistenta la acvaplanare in cruce

Rezultatul cel mai bun l-a obtinut Firestone, iar cel mai rau Infinity.

Stabilitatea laterala pe suprafata umeda

Firestone este in mod clar cel mai bun, in schimb Infinity si BFGoodrich demonstreaza din nou nu cele mai bune rezultate.

Economie

Primele patru anvelope au o rezistenta la rulare relativ scazuta, iar anvelopele Infinity au un impact negativ asupra eficientei consumului de combustibil. Se crede ca, daca rezistenta la rulare este redusa cu 30%, atunci eficienta consumului de combustibil va creste cu 5%.

Confort

Cel mai bun nivel de confort asigura anvelopele Fulda si sunt urmate de cinci modele de anvelope care au obtinut rezultate asenabatoare. cu acelasi rezultat. Si la acest test, Infinity ocupa ultimul loc.

Zgomot

La aceasta ultima proba este evaluat nivelul de zgomot la rulare. Cele mai silentioase sunt anvelopele Nankang, urmate de Fulda si Matador. Pe ultimul loc se situeaza inca o data Infinity.

Clasament Final :

1.Firestone Destination HP

2.Fulda 4×4 Road

3.BF Goodrich Long Trail T/A Tour

4.Infinity INF 200

5.Nankang SP 7

6.Kumho Eco Solus KL21

7.Matador Conquerra 2 MP82

You may also like...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *