Test anvelope iarna 235/55 R18 – AUTO BILD 2021

Anvelopele de iarna sunt din ce in ce mai bune, dar si din ce in ce mai scumpe! Dar exista si performante bune la un pret corect, asa cum arata testul de la expertii revistei germane Auto Bild cu zece anvelope de iarna pentru SUV-uri in dimensiunea 235/55 R18.

In acest an, expertii revistei germane Auto Bild au efectuat un test comparativ de anvelope care a implicat modele de diferite categorii de pret in dimensiunea populara de astazi de 235/55R18, care se potriveste majoritatii vehiculelor utilitare de dimensiuni mici si compacte.
Masina de test a fost un crossover versatil si dinamic Volkswagen Tiguan.

 

Locul.1
Goodyear UltraGrip Performance+ SUV

Goodyear UltraGrip Performance+ SUV
Anvelopa de iarna cu cele mai bune caracteristici de conducere pe zapada si pe drumuri umede, comportament precis al directiei, manevrabilitate dinamica pe carosabil umed si distante scurte de franare pe carosabil umed. Confort de rulare doar mediu.
5.0 out of 5.0 stars

Locul.2
Michelin Pilot Alpin 5 SUV

Michelin Pilot Alpin 5 SUV
Regele iernii, cu cele mai bune performante pe zapada si gheata, manevrabilitate stabila pe uscat si pe umed, rezerve bune de siguranta pentru acvaplanare, zgomot redus de rulare.
5.0 out of 5.0 stars

Locul.3
Bridgestone Blizzak LM005

BRIDGESTONE-BLIZZAK-LM005
Anvelopa de calitate superioara cu performante excelente in toate conditiile meteorologice, cele mai bune rezerve de siguranta pentru acvaplanare, manevrabilitate precisa pe carosabil umed si uscat. Distante de franare pe uscat usor mai mari.
5.0 out of 5.0 stars

Locul.4
Vredestein Wintrac Pro

VREDESTEIN-WINTRAC-PRO
Anvelopa cu performante bune pe drumuri umede si inzapezite, distante scurte de franare pe zapada si pe carosabil umed, nivel ridicat de siguranta la acvaplanare. Distante de franare pe uscat usor mai mari.
4.5 out of 5.0 stars

 

 

 

 

Locul.5
Continental WinterContact TS 850 P SUV

CONTINENTAL-WINTERCONTACT-TS-850-P-SUV
Anvelopa polivalenta cu calitati de iarna convingatoare, manevrabilitate stabila pe carosabil umed si uscat, rezistenta la rulare cu economie de combustibil. Distante de franare pe uscat usor mai mari.
4.5 out of 5.0 stars

 

 

 

 

Locul.6
Hankook Winter i*cept evo3 X W330A


Potential ridicat de performanta in toate conditiile meteorologice, distante scurte de franare pe zapada si pe carosabil umed, manevrabilitate stabila pe carosabil umed si uscat. Confort de rulare moderat, rezistenta crescuta la rulare.
4.5 out of 5.0 stars

 

 

 

 

Locul.7
Toyo Snowprox S954 SUV


Nivel ridicat de aderenta pe carosabil umed, manevrabilitate dinamica pe uscat si pe carosabil umed. Distante scurte de franare pe carosabil umed.
Manevrabilitate moderata in viraje si subvirare pe zapada, distante de franare pe uscat mai mari.
4.0 out of 5.0 stars

 

 

 

 

Locul.8
Nokian WR SUV 4


Tractiune buna si distante scurte de franare pe zapada.
Manevrabilitate stabila pe uscat, zgomot de rulare redus. Rezerve moderate pentru acvaplanare, distante de franare pe uscat usor mai mari.
4.0 out of 5.0 stars

 

 

 

 

Locul.9
Falken Eurowinter HS01 SUV

FALKEN-EUROWINTER-HS01-SUV
Performanta exceptional de buna pe zapada si drumuri umede. Rezistenta ridicata la acvaplanare. Manevrabilitate subviratoare, raspuns intarziat al directiei pe uscat, distante de franare pe uscat usor prelungite.
3.5 out of 5.0 stars

 

 

 

 

Locul.10
Tristar Snowpower UHP


Performanta doar satisfacatoare pe zapada, nivel scazut de aderenta pe carosabil umed, rezerve de siguranta scazute pentru acvaplanare, distante de franare pe carosabil umed periculos de mari.
3.0 out of 5.0 stars

 

You may also like...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *