Anvelope vara Hankook Ventus Prime 3

A3-Hankook-Ventus-Prime-3-Sept15

Anvelope Hankook

Hankook au lansat de curand un succesor pentru celebrul model de anvelope Ventus Prime 2 – modelul al treilea din aceasta serie a fost conceput special pentru a face fata verilor Europene. Hankook au decis sa continue inovarea prin innoirea apreciatei game de anvelope de vara Ventus Prime, prin lansarea unui nou model, Ventus Prime 3.

Pe scurt, cei de la Hankook promit*:

Distante de franare cu 8% mai scurte pe umed;

Distante de franare cu 3% mai scurte pe uscat;

Rezistenta la uzura mai ridicata cu 9%.

*Comparativ cu modelul Ventus Prime 2

 

Anvelope vara Hankook Ventus Prime 3 pe carosabil umed

Potrivit celor de la Hankook, “imbunatatirea performantelor la franare in conditii de carosabil umed a fost un punct foarte important atins de inginerii Hankook, fiind facute progrese importante in ceea ce priveste imbunatatirea viitoarelor produse din gama Ventus Prime”.

Producatorul de cauciucuri raporteaza faptul ca utilizarea unui nou compus de silicat foarte adeziv in combinatie cu o noua tehnologie de amestecare a permis “o dispersie semnificativ mai buna a polimerilor si elementelor de legatura in structura cauciucului.” Distantele de franare cu 8% mai scurte pe umed sunt obtinute ca urmare a acestor imbunatatiri; in plus acestea au permit si obtinerea unei rezistente mai bune la rulare.

 

Anvelope vara Hankook Ventus Prime 3 pe carosabil uscat

Designul asimetric al benzii de rulare la anvelope de vara Hankook Ventus Prime 3 a permis cresterea cu 10% a suprafetei de contact cu solul. Acest lucru, spun cei de la Hankook, ajuta la imbunatatirea performantelor acestor anvelope vara pe carosabilul uscat; impreuna cu o rigiditate ameliorata a benzii de rulare si un design al umerilor laterali ce ofera stabilitate directionala si laterala, se ajunge la obtinerea unor performante superioare pe suprafete uscate.

Pe langa faptul ca anvelopele ofera distante de franare cu 3% mai scurte, producatorul mentioneaza ca acestea permit si obtinerea nivelului tractiunii. Acest lucru se datoreaza canelurilor obtuze de pe suprafata benzii de rulare care cauzeaza un efect de “marire instanta” a suprafetei de contact cu solul in timpul franarii.

 

Alte caracteristici

Cele 9 procente castigate la rezistenta la rulare obtinute de Hankook prin aceste anvelope de ultima generatie vin ca urmare a utilizarii unui nou compus ce contine – dupa spusele producatorului – “noi polimeri functionalizati cu o masa moleculara ridicata”.

In interior, Ventus Prime 3 prezinta o carcasa de celofibra (descrisa de Hankook ca fiind “de ultima generatie” si “foarte usoara”), o banda lata de otel acoperita de o curea ranforsata si de un material intaritor foarte rigid. Aceste calitati contribuie la oferirea unei manevrabilitati ameliorate, la obtinerea unor timpi mai buni de raspuns la comenzile soferului si la un nivel crescut al manevrabilitatii, chiar si la viteze ridicate.

 

Zgomotul exterior este mentinut la un nivel scazut datorita designului benzii de rulare, imbunatatirii unghiurilor la care sunt pozitionate canelurile laterale: cei de la Hankook spun ca inginerii in sectia de cercetare si dezvoltare au reusit sa reduca intr-o masura semnificativa zgomotul produs de banda de rulare a anvelopelor Ventus Prime 3 indiferent de nivelul uzurii, datorita utilizarii “unei noi tehnologii de pozitionare a canelurilor”. In plus, acestia au implementat si o tehnologie de “rezistenta impotriva aerului” in designul peretilor laterali.

Pentru a combate uzura neuniforma, anvelopele Ventus Prime 3 beneficiaza de sistemul de Indicatoare Vizuale de Aliniere (Visual Alignment Indicator, VAI), sistem gasit si la vechile anvelope Ventus Prime. Aceasta caracteristica permite soferilor sa verifice singuri, cu usurinta, corectitudinea alinierii rotilor.

Fabrica Hankook din Ungaria

Fabricate in Europa, pentru soferi Europeni

Cauciucurile Ventus Prime 3 sunt fabricate majoritar in fabrica Hankook din Ungaria, fiind disponibile in 53 de dimensiuni intre 15 si 18 inch (latimi intre 185 si 245 de mm si inaltimi intre 40 si 65). Acestea vor veni cu indici de viteza de H, V, W si Y.

You may also like...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *