Test 2016 la anvelope all season 205/55R16 (ACE, ARBO)

ace-as

Anvelopele all season cresc in continuare in popularitate in toata Europa, fapt datorita caruia din ce in ce mai multe publicatii si cluburi auto realizeaza teste comparative pe acest segment pentru un top anvelope all season. Cel mai nou test la anvelope all season a fost realizat de catre ACE (Auto Club Europa), alaturi de partenerii lor din Austria, ARBO (Auto Motor und Radfahredbund Osterreichs). Anvelopele all season testate au avut dimensiunea 205/55R16, dimensiune extrem de comuna pe piata anvelopelor, in scopul determinarii cele mai bune anvelope all season.

Principala intrebare pe care cele doua organizatii au pus-o a fost: „Sunt anvelopele all season cu adevarat eficiente pe tot timpul anului sau sunt doar anvelope de iarna care imprumuta cateva elemente specifice anvelopelor de vara?”

Anvelopele all season testate de cei de la ACE si ARBO sunt:

Anvelopele au fost echipate pe un autoturism VW Golf VII, iar ca referinta de comparatie au fost utilizate Continental PremiumContact 5 (anvelope de vara), respectiv Dunlop Winter Sport 5 (anvelope de iarna).

test anvelope all season

Anvelopele castigatoare au fost Nokian Weatherproof, care au obtinut 203 de puncte dintr-un maximum de 260, primind calificativul “foarte recomandate”. Punctele forte ale acestor anvelope, identic cu anvelopele de pe locul 2, Goodyear Vector 4Seasons (194 de puncte), sunt reprezentate de manevrabilitatea si franarea eficace pe drumurile inzapezite.

Pe de alta parte, performantele ambelor anvelope pe carosabil uscat au fost destul de putin convingatoare: echipat cu anvelopele de vara Continental PremiumContact 5, autoturismul Golf VII folosit la teste a oprit de la o viteza de 100 km/h dupa doar 37,8 metri. Cand a fost echipat cu anvelopele Nokian Weatherproof, , autoturismul s-a oprit dupa 44,1 metri iar cu anvelopele Goodyear Vector 4Seasons dupa 46,1 metri.

Masina s-a oprit dupa 45,7 metri cand a fost echipata cu anvelopele de iarna Dunlop Winter sport 5, plasand performantele sale intre cele anvelopele all season de pe locul 1, respectiv locul 2.

test anvelope all season

In testele pe carosabil umed, anvelopele all season au avut un comportament asemanator cu al anvelopelor de vara: anvelopele Nokian s-au oprit dupa 58,7 metri iar anvelopele Goodyear dupa 58,9 metri. Anvelopele de iarna Dunlop au oprit masina dupa 60 de metri iar anvelopele de vara Continental dupa 52 de metri.

Conform celor de la ACE, “aproape toate anvelopele all season testate au aratat ca si niste anvelope de iarna deghizate. Acestea au oferit in principal siguranta pe suprafete inzapezite sau acoperite de polei. Majoritatea anvelopelor all season nu pot tine pasul cu anvelopele de vara in conditii de ploaie, iar pe carosabil uscat – la fel ca si anvelopele de iarna – sunt o alegere cu siguranta nu foarte potrivita.”

Singura exceptie de la aceasta situatie a fost Michelin CrossClimate. Profilul a ocupat locul al 3-lea in test, avand cele mai bune rezultate in ceea ce priveste performantele la franarea pe carosabil uscat, avand totusi performante ceva mai slabe pe zapada.

Rezultate finale:

top anvelope all season 205 55 R16

You may also like...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *