Test anvelope de vara 175/65R14 si 205/55R16 (TCS 2018)

La sfarsitul lunii februarie, expertii de la Touring Club Suisse au realizat un test anvelope de vara 175/65R14 si 205/55R16; astfel, ei au examinat 30 de tipuri de anvelope de doua dimensiuni diferite: 14 modele anvelope 175/65R14 82T, precum si 16 modele anvelope 205/55R16 91V. Surpriza a fost ca la dimensiunile mici, primele locuri nu au fost castigate de produse premium ci de branduri de nivelul doi. In categoria 205/55R16 91V, marcile de nivelul doi au reusit sa se situeze la acelasi nivel cu anvelopele premium.

Comportamentul la rulaj al fiecarui pneu a fost determinat in teste practice pe diferite piste de testare cu pavaje uscate si umede. Anvelopele au fost apoi testate pentru zgomot, consum de combustibil, uzura si rezistenta la viteza mare. In general, aceste teste s-au bazat pe 13 criterii care reproduc conditiile practice.

Rezultatele testelor:

Dimensiunea 175/65R14 82T este potrivita pentru modelele de autoturisme mici: Ford Fiesta, Hyundai i10, Mitsubishi Colt, Subaru Justy, Toyota Yaris si VW UP. Spre surprinderea expertilor, nu produsele premium sunt cele care s-au impus in aceasta categorie testata, ci asa-numitele branduri „de calitate”, de nivel secundar. Obtinand mentiunea „foarte recomandat”, Falken si Semperit se afla în fruntea tabelului comparativ. Acestia au convins in toate disciplinele. Alte unsprezece pneuri au prezentat usoare puncte slabe dar au fost considerate in continuare „recomandate”. Numai unul singur dintre pneurile de vara testate in aceasta serie a trebuit sa se multumeasca cu mentiunea „recomandat cu rezerva”.

Anvelopele de dimensiuni 205/55R16 91V sunt compatibile cu modelele din clasa de medie cum ar fi: Audi A3, Ford Focus si Mondeo, VW Golf si Passat, Toyota Auris, Renault Megane si Kangoo, Seat Exeo, Honda Civic, Hyundai i30 si ix20. Sase dintre cele 16 marci testate (Michelin, Bridgestone, Continental, Firestone, Hankook si Semperit) au primit ratingul „foarte recomandat”. Patru au ratat aceasta calificare din cauza unor puncte slabe (mai ales pe carosabil umed). Patru dintre cei sase candidati ramasi au prezentat deficiente pe carosabil umed sau la uzura.

Daca in acest test ar fi fost luate in considerare numai calitati dinamice de conducere, produsele Vredestein si Infinity ar fi obtinut ratingul „recomandat”. Cu toate acestea, au esuat in testele de mare viteza care sunt mai exigente în versiunea TCS decat in ​​cea de omologare. Aceste doua anvelope au fost descrise ca fiind „recomandate cu rezerva”.

Va invitam sa urmariti rezultate test anvelope de vara 175/65R14 si 205/55R16:

You may also like...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *