Test 2015 anvelope vara de 195/65R15 (Auto Centre)

Autocentre

 

 

Expertii de la Autocentre au testat 10 modele de anvelope vara de 195/65R15

  • BFGoodrich g-Grip
  • Continental ContiPremiumContact 5
  • Debica Presto
  • Goodyear EfficientGrip Performance
  • Kumho Solus HS51
  • Minerva F109
  • Nexen n’Blue HD
  • Nokian Hakka Albastru
  • Riken Maystorm 2
  • Viking CityTech II

Rezultate anvelope vara de 195/65R15 testate

Primul loc a fost impartit intre Nokian Hakka Blue si Goodyear EfficientGrip Performance, care, in cele din urma, se estimeaza ca au obtinut acelasi numar de puncte (9,0). Aceste doua modele de anvelope au aratat alternativ superioritatea lor si performanta in cele mai multe dintre teste. Cel mai frumos lucru este ca inginerii finlandezi in dezvoltarea anvelopei Nokian Hakka Blue au pus pret pe calitate, iar aceasta anvelopa ramane intr-o pozitie de lider.

test anvelope vara 2015 Autocentre

Modelul companiei germane ContiPremiumContact 5, care este, de asemenea clasat printre liderii testului, are cea mai buna performanta de franare pe asfalt ud, iar in ansamblu are proprietati excelente de echilibru.

Este demn de remarcat doua modele de anvelope apartinand clasei de mijloc Kumho Solus HS51 si Viking CityTech II. Potrivit caracteristicilor sale, rezultatele acestor anvelope sunt foarte aproape de liderii din segmentul premium, iar in unele teste au aratat rezultate chiar mai bune. Astfel, modelul Viking CityTech II le-a depasit la testul de rezistenta la acvaplanare.

Datorita faptului ca preturile actuale ale combustibilului au un impact considerabil asupra alegerii anvelopei, specilistii de la Autocentre au decis sa ia in calcul si aceasta proba. Rezultatele cele mai bune la eficienta de consum au obtinut castigatorii nostri – Goodyear EfficientGrip Performance si Nokian Hakka Blue. Astfel, aceste doua anvelope au cele mai importante caracteristici pentru consumatori – ofera cel mai bun nivel de siguranta si eficienta maxima la consum. Putem aminti si modelul coreean Nexen NBlue HD care a obtinut un rezultat remarcabil la aceasta proba.

test anvelope vara Autocentre

Specialistii de la Autocenter au dorit sa demonstreze ca siguranta este mai importanta decat banii economisiti. Anvelopele din clasa premium nu au dezamagit niciodata pe cand anvelopele din segmentul buget nu au demonstrat intotdeauna ca ofera o siguranta si o performanta optima. Modelul chinezesc Minerva F109 a obtinut rezultate dezamagitoare la proba de franare pe carosabil umed. La o viteza de 80 km/h, distanta de franare a fost cu 6 metri mai mare decat rezultatul obtinut de liderul clasamentului.

Specialistii doresc sa aminteasca faptul ca atunci cand consumatorul doreste sa cumpere anvelope sa nu ia in considerare doar pretul de pe eticheta ci in primul rand numele produsului si performantele sale.

Clasament final anvelope vara de 195/65R15:

1.Goodyear EfficientGrip Performance

2.Nokian Hakka Blue

3.Continental Premium Contact 5

4.Kumho Solus HS51

5.Viking Citytech II

6.Debica Presto

7.Nexen N’Blue HD

8. BFGoodrich G-Grip

9.Riken Maystorm 2

10.Minerva F109

You may also like...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *