Test anvelope all-season 235/65 R17 – AutoBild 2024

Revista Auto Bild Allrad a realizat recent un test Test anvelope all-season 235/65 R17 – AutoBild minuțios, concentrându-se pe calitatea anvelopelor pentru SUV-uri și crossover-uri care pot fi folosite în toate anotimpurile. Acest test a fost făcut în contextul creșterii cererii pentru astfel de vehicule care pot fi utilizate în diverse condiții meteorologice. Scopul testului a fost să identifice modelele de anvelope capabile să ofere performanțe consistente și eficiente în condiții meteorologice variate, mai ales în zonele cu climă blândă. Evaluarea a inclus teste pe zăpadă efectuate pe terenul de probe din emisfera sudică din Noua Zeelandă, precum și teste pe suprafețe uscate și umede realizate la centrul de testare TRIWO din Pferdsfeld, Germania. Această analiză detaliată furnizează informații valoroase atât pentru cei care intenționează să achiziționeze astfel de anvelope, cât și pentru cei care deja le dețin, subliniind diferența de performanță între anvelopele promovate ca fiind potrivite pentru toate anotimpurile și evidențiind importanța alegerii informate a anvelopelor.

Va prezentam mai jos top 10 cele mai bune anvelope all-season pentru anul 2024


1. BRIDGESTONE Turanza All Season 6

BRIDGESTONE Turanza All Season 6

Anvelopa Bridgestone Turanza All Season 6 s-a evidențiat ca fiind un exemplu de anvelopă pentru toate anotimpurile, obținând locul întâi în testele Auto Bild. A demonstrat o performanță remarcabilă în condiții umede, pe carosabil uscat și pe zăpadă, făcând cinste tehnologiei moderne a anvelopelor. Cu toate acestea, performanța sa economică, în special rezistența la rotație, a lăsat loc de îmbunătățiri.

+ Puncte pozitive: Performanță excelentă pe carosabil umed. Performanță deosebită pe asfalt uscat. Performanță superioară pe zăpadă. Frânare eficientă pe carosabil umed.

– Puncte negative: Creșterea rezistenței la rotație duce la o economie mai redusă.


2. MICHELIN CrossClimate 2 SUV

MICHELIN CrossClimate 2 SUV

Anvelopa Michelin CrossClimate 2 SUV a obținut un lăudabil loc al doilea în testele Auto Bild, demonstrându-și valoarea ca o anvelopă exemplară pentru toate anotimpurile. Cu o performanță echilibrată pe diverse tipuri de suprafețe și o rezistență eficientă la acvaplanare, stabilește standarde ridicate pentru categoria sa. Cu toate acestea, calitatea premium vine la un preț mai ridicat.

+ Puncte pozitive: Echilibru impresionant al caracteristicilor în diverse condiții. Performanță excelentă pe zăpadă. Performanță solidă pe asfalt uscat. Rezistență semnificativă la acvaplanare.

– Puncte negative: Preț premium, plasându-l în partea superioară a pieței.


3. GOODYEAR Vector 4Seasons Gen-3

GOODYEAR Vector 4Seasons Gen-3

Situată pe locul al treilea în testele Auto Bild, anvelopa Goodyear Vector 4Seasons gen-3 se evidențiază ca o anvelopă exemplară pentru toate anotimpurile. Deși impresionează în condiții umede, zăpadă și pe asfalt uscat, întâmpină câteva dificultăți în ceea ce privește distanțele de frânare pe suprafețe uscate.

+ Puncte pozitive: Performanță superioară pe carosabil umed. Excelentă rezistență la acvaplanare. Manipulare fiabilă pe asfalt uscat. Performanță lăudabilă pe zăpadă.

– Puncte negative: Distanțe de frânare mai lungi pe asfalt uscat.


4. HANKOOK Kinergy 4S2 X H750A

HANKOOK Kinergy 4S2 X H750A

Obținând locul patru în testele Auto Bild, anvelopa Hankook Kinergy 4S2 X H750A se remarcă ca o anvelopă exemplară pentru toate anotimpurile. Performanța sa echilibrată în diverse condiții, împreună cu prețul competitiv, o fac o alegere solidă. Cu toate acestea, există loc pentru îmbunătățiri în ceea ce privește capacitatea sa de frânare pe suprafețe uscate.

+ Puncte pozitive: Performanță bine echilibrată în diverse condiții. Manevrabilitate eficientă pe carosabil umed. Performanță de încredere în condiții de zăpadă. Preț atractiv care oferă o bună valoare.

– Puncte negative: Dificultăți în frânarea pe asfalt uscat.


5. VREDESTEIN Quatrac Pro+

VREDESTEIN Quatrac Pro+

Obținând locul cinci cu o evaluare “Bună” în testele Auto Bild, anvelopa Vredestein Quatrac Pro+ demonstrează o performanță lăudabilă, în special în condiții umede. În plus, contribuția sa la economia de combustibil este remarcabilă. Cu toate acestea, întâmpină dificultăți în condiții de zăpadă și are limite în ceea ce privește rezistența la acvaplanare directă.

+ Puncte pozitive: Manevrabilitate eficientă pe carosabil umed. Contribuie pozitiv la economia de combustibil.

– Puncte negative: Aderență limitată în condiții de zăpadă. Rezistență sub-standard la acvaplanare directă.


6. FALKEN Euroall Season AS220 Pro

FALKEN Euroall Season AS220 Pro

Obținând locul șase cu o evaluare “Satisfăcătoare” în testele Auto Bild, anvelopa Falken Euroall Season AS220 Pro oferă o performanță solidă atât pe asfalt uscat, cât și pe cel umed. În ciuda prețului său atractiv, anvelopa prezintă o aderență redusă în condiții de zăpadă. În plus, rezistența sa la acvaplanare directă lasă de dorit.

+ Puncte pozitive: Manevrabilitate fiabilă pe carosabil umed. Manipulare sigură pe asfalt uscat. Preț competitiv.

– Puncte negative: Performanță compromisă în condiții de zăpadă. Rezistență mai puțin optimă la acvaplanare directă.


7. TOYO Celsius AS2

TOYO Celsius AS2

Clasată pe locul șapte cu o evaluare “Satisfăcătoare” în testele Auto Bild, anvelopa Toyo Celsius AS2 demonstrează competență în rezistența la acvaplanare directă și asigură frânare eficientă pe drumuri uscate. Cu toate acestea, se evidențiază anumite limitări, cum ar fi subvirarea pe suprafețe uscate și zăpadă, împreună cu un confort redus.

+ Puncte pozitive: Rezistență eficientă la acvaplanare directă. Frânare eficientă pe asfalt uscat. Preț competitiv.

– Puncte negative: Provocări în gestionarea zăpezii. Tendința de subvirare pe asfalt uscat. Aderență redusă în condiții de zăpadă. Confort sub nivelul mediu.


8. UNIROYAL AllSeasonExpert 2

UNIROYAL AllSeasonExpert 2

Plasată pe locul opt cu o evaluare “Nerecomandată” în testele Auto Bild, anvelopa Uniroyal AllSeasonExpert 2 se confruntă cu dificultăți evidente în ceea ce privește manevrabilitatea și frânarea, în special pe asfaltul umed și uscat. Cu toate acestea, oferă o economie notabilă și confort, care reprezintă punctele sale forte.

+ Puncte pozitive: Eficiență din punct de vedere al costurilor. Nivel de confort superior.

– Puncte negative: Performanță compromisă pe asfalt uscat. Manevrabilitate ineficientă pe asfalt ud. Distanțe de frânare mai lungi pe asfalt uscat.


9. IMPERIAL All Season Driver

IMPERIAL All Season Driver

Clasată pe locul nouă cu o evaluare “Nerecomandată” în testele Auto Bild, anvelopa Imperial All Season Driver prezintă avantaje, fiind la un preț accesibil și generând mai puțin zgomot. Cu toate acestea, performanța sa pe mai multe fronturi, în special în condiții de zăpadă și umed, lasă mult de dorit, generând preocupări cu privire la eficacitatea sa generală.

+ Puncte pozitive: Nivel redus de zgomot. Preț atractiv.

– Puncte negative: Performanță slabă pe zăpadă. Performanță insuficientă pe carosabil umed. Distanțe de frânare mai lungi pe carosabil umed. Rezistență limitată la acvaplanare directă.


10. KENDA Kenetica 4S SUV KR609

KENDA Kenetica 4S SUV KR609

Plasată pe locul zece cu o evaluare “Nerecomandată” în testele Auto Bild, anvelopa Kenda Kenetica 4S SUV KR609 se confruntă cu dificultăți notabile, în special în ceea ce privește gestionarea zăpezii, frânarea pe carosabil umed și producția de zgomot. Cu toate acestea, punctul său forte constă în rezistența sa lăudabilă la acvaplanare directă.

+ Puncte pozitive: Rezistență eficientă la acvaplanare directă.

– Puncte negative: Dificultate în gestionarea zăpezii, care duce la subvirare pronunțată. Distanțe de frânare mai lungi pe carosabil umed. Niveluri ridicate de zgomot care compromit confortul.


Pentru alte teste anvelope vara, iarna si all-season, nu ezitati sa ne urmariti in continuare pe testanvelope.ro

You may also like...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *