Dunlop Winter Sport 5 : una din noutatile iernii 2015

DUNLOP WINTER SPORT 5

Producatorul de anvelope Dunlop, vine cu un nou profil destinat sezonului rece: Dunlop Winter Sport 5.

Cea mai evidenta modificare este eliminarea literei D din denumirea profilului (intalnita la modelele precedente), acest lucru fiind considerat de producator fara prea mare importanta, iar incepand cu versiunea 5 acest profil de anvelopa va beneficia de o noua denumire.

Gama Winter Sport 5, se adreseaza unei clientele sportive pentru care masina reprezinta o distractie si care au un stil de conducere dinamic, punand mare accent pe performanta.

Potrivit unui sondaj realizat de producatorul de anvelope Dunlop, utilizatorii acorda cea mai mare importanta aderentei anvelopei in raport cu alte criterii de siguranta pe care trebuie sa le indeplineasca un pneu.

Care sunt îmbunatatirile noului profil Winter Sport 5 raportat la Winter Sport 4D?

DUNLOP WINTER SPORT 5

Potrivit unui test intern Dunlop, realizat la dimensiunea de 225/50R17, Winter Sport 5 s-a ameliorat mult in:

  • rezistenta la rulare (mai mult de 10%)
  • franare pe gheata (peste 15%)
  • manevrabilitate pe gheata (peste 10%)

Profilul Winter Sport 5 este, de asemenea, superior modelului 4D in ceea ce priveste:

  • rezistenta la acvaplanare
  • comportamentul pe teren umed
  • franare pe zapada
  • tractiune pe zapada
  • franare pe umed

In ceea ce priveste, franarea pe teren uscat, aceasta este la fel de buna cu cea de la Winter Sport 4D.

Din punct de vedere tehnic:

Winter Sport 5 prezinta pe banda de rulare o serie de blocuri de cauciuc, care contin mai multe lamele paralele cu marginea blocurilor laterale, aflate in contact permanent cu suprafata de rulare, ceea ce duce la o aderenta sporita si o tractiune mult imbunatatita, in special pe drum inghetat sau acoperit cu zapada.

Mai multe lamele paralele cu marginea blocurilor laterale, aflate in contact permanent cu suprafata de rulare, ceea ce duce la o aderenta sporita.

Winter-Sport-5-blocks

Canelurile de pe banda de rulare sunt cu 6 – 10% mai profunde decat la profilul precedent, Winter Sport 4D, reducandu-se astfel riscul de acvaplanare, apa si zapada topita fiind eliminata mult mai usor.

Winter-Sport-5

Carcasa anvelopei a fost conceputa in mod optim pentru a fi mai usoara, lucru ce creste eficienta consumului de combustibil si scaderea emisiilor de CO2.

 

Winter-Sport-5-Carcasa

In ceea ce priveste clase energetice, noua anvelopa Dunlop Winter Sport 5, se incadreaza in clasele C si B pentru majoritatea dimensiunilor.

Anvelopele Winter Sport 5, sunt disponibile in dimensiuni cuprinse intre 15 si 19 inch, acoperindu-se astfel 85% din piata anvelopelor de iarna de inalta performanta.

Consultati acum oferta completa AnvelopeMAG pentru: anvelope Dunlop

You may also like...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *