Test 2016 anvelope all season – 205 55 r16

Pentru anul 2016, reputatul club auto elvetian TCS (Touring Club Suisse) a testat 7 modele de anvelope all season. Rezultatele obtinute au fost comparate cu performantele anvelopelor de vara si de iarna constatate in urma testelor precedente. Concluzia ce a rezultat din testul anvelope all-season din 2019 a fost ca anvelopele pentru toate anotimpurile reprezinta o optiune interesanta din punct de vedere economic. Aceasta varianta este adaptata totusi, pentru acei conducatori auto care nu depasesc un kilometraj anual mediu si care utilizeaza relativ rar masina in conditii de iarna.

Recomandarea expertilor de la TCS, referitor la anvelope all season, este de a utiliza aceste anvelope doar in anumite conditii de conducere. Ba chiar, in cazul in care situatia meteo nu o permite, de a renunta de a folosi masina. Toate acestea in functie de modelul de anvelopa si sezonul respectiv, vara sau iarna. In cazul in  care trebuie sa va deplasati in mod frecvent in sezonul de iarna si mai ales pe drumuri inghetate si inzapezite, TCS recomanda montarea pe masina de anvelope specifice sezonului respectiv.

Astfel anvelopa MICHELIN CrossClimate a obtinut cel mai bun punctaj, la stransa egalitate cu VREDESTEIN Quatrac 5.  Peformante foarte corecte au avut si profilelle NOKIAN WeatherProof, GOODYEAR Vector 4 Season Gen2, respectiv PIRELLI Cinturato All Season.

test anvelope all season 205 55 r16

You may also like...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *